С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на съдържанието и анализиране на трафика. Подробна информация
Търсене

Свами Дев Мурти: Истинската цел на човешкия живот е духовното развитие

Свами Дев Мурти: Истинската цел на човешкия живот е духовното развитие

Духовният учител Свами Дев Мурти за начина да бъдеш щастлив

След 40 години, през юли 2009 година, Свами Дев Мурти беше отново в България, след като през далечната 1969 година в тогавашна социалистическа България е правил изумителни демонстрации на уменията и познанията си за древната ведическа култура. Пред препълнената зала в Университета по архитектура, строителство и геодезия 108-годишният духовен учител сподели свои мисли за ценността на човешкия живот, за простия и достъпен според него начин хората да бъдат здрави и щастливи.

Всичко е във вашите ръце – страданието и болката, радостта и щастието. Милиони години са минали, милиони години предстоят в бъдеще. Три са основните ценности, които препоръчва Свами Дев Мурти за един радостен и смислен живот – 1. Вегетарианство; 2. Семеен живот; 3. Да оказваш помощ на другите. „Давайте живот на другите, помагайте на другите” – призовава смиреният и достолепен източен мъдрец. Истинската цел на човешкия живот е духовното развитие - това е най-важната поука от срещите на Свами Дев Мурти в България. Предлагаме ценни мисли на индийския мъдрец, изказани на срещата със софийски граждани:

Как е възможно това, вие сте образовани и интелигентни хора, а сте оглупели. Обичате животните, а ядете мъртвите им тела. Бъдете вегетарианци и ще бъдете щастливи.

Пазете чисти тялото, душата и ума си. Човешкият живот трябва да е висш живот, с поглед нагоре, както е изправен гръбначният ни стълб.

Вслушвайте се в болките на другите, помислете как да помогнете на другия. Всеки от вас може да бъде свещ, която да запали друга свещ!!

Живейте и оставете и другите да живеят.

Ако всеки ден човек прави няколко прости упражнения за 4 минути, той може да живее дори и 400 години. Практикувайте определени упражнения само 4 минути на ден и ще живеете дълго и без болести. Това са едноминутни цикли от упражнения – дихателни упражнения, „крокодилски” упражнения за гръбначния стълб, упражнения за коремната област и прочистване на дихателните пътища през носа.

Sv dev M

Изправянето на човека е причинило пораждането на редица заболявания, докато хоризонталната стойка на животните е по-благоприятна за живите организми. Затова е от изключителна важност всеки човек да прави упражнения за подобряване дейността на гръбнака, за да го раздвижи. Винаги трябва да сте с изправен гръбнак и ще сте постоянно здрави. Всички болести принадлежат на гръбначния ви стълб.

Първо трябва да станете нормален, да не ядете месо!! Не яжте месо, риба и яйца! Експериментирайте вегетарианство. Първият ви дълг е да станете вегетарианец. За 3 месеца вегетарианство животът ви коренно ще се промени.

Започнете първо със зелената светлина, със зеленчуците, откажете се от месото.

Яжте само сурови зеленчуци в продължение на 10 дни и организмът ви ще се изчисти.

Всеки ден масажирайте ушите си, ще оздравеете и ще останете здрав. Масажирайте ушите си, когато искате да преодолеете някое силно обзело ви желание или сте обхванати от тревоги и притеснения.

Измийте краката си със студена вода, масажирайте ги с груба хавлия за 5 минути и ще бъдете спокоен и щастлив.

Не яжте никога сладко; не употребявайте пчелен мед.

Имайте само една жена или само един мъж.

Никога не пийте лекарства.

Всички глупави въпроси ще отпаднат, когато станете вегетарианец.

Цялата спяща във вас сила ще се събуди от новия начин на хранене и на живот.