С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на съдържанието и анализиране на трафика. Подробна информация
Търсене

Кристофър Райън: Жените по природа са толкова неверни, колкото и мъжете

Автор: Превод: Господин ТоневИзточник: Списание „Блик”Снимки: blick.ch; www.sat1.de;
Кристофър Райън: Жените по природа са толкова неверни, колкото и мъжете

Сексологът Кристофър Райън: Моногамията е суеверие

Бракът е основна клетка на обществото - това е обичайното мнение. Погрешно, твърди Кристофър Райън, американски психоаналитик и сексолог от Сан Франциско. Съществуващият семеен модел е мъчение за цял живот. Кристофър Райън споделя предизвикателните си размисли с журналист от швейцарското списание „Блик”.

Въпрос: Господин Райън, повечето сексолози характеризират Вас и жена Ви като бунтари. Чувствате ли се обидени?

Кристофър Райън: Напротив. Ние доказахме, че по природа човек не е моногамен. Един такъв разрив с господстващото учение може да не се харесва на учените от мейнстрийма.

Как стигнахте до идеята, че човек е създаден за повече от един сексуален партньор?

Между бозайниците има само три вида, които имат секс преди всичко за удоволствие. И това са шимпанзета, маймуните бонобо и именно, хората.

Аха!

Нещо повече: в генетично отношение Вие имате много повече общи неща с шимпанзета и маймуни бонобо, отколкото африканският с индийския слон.

И това родство доказва, че аз всъщност не мога да бъда вярна?

Ако сте вярна, то това се дължи само на установените от обществото и църквата норми. Нашите изследвания показват, че трите споменати вида, всичките високо интелигентни и социализирани, имат по правило многоoбразни и често застъпващи се във времето сексуални отношения.

Следователно моногамният човек живее против своята природа?

Така е. И затова светът е пълен с разбити семейства и с майки, отглеждащи сами децата си. Дори многогодишни двойки, които твърдят за себе си, че са щастливи, при запитвания често признават, че са незадоволени в сексуално отношение. Те са разменили върховното сексуално удоволствие срещу дълбока интимност.

Говори се, че по природа мъжете са неверни, тъй като искат да разнесат семето си на възможно най-много жени...

... а жените са селективни при избора на партньор и си подбират за наследството най-здравите и силни мъже. Това е самата еволюционна теория на Чарлз Дарвин. За съжаление тя е грешна. Жените по природа са точно толкова неверни, колкото и мъжете. Моногамията е суеверие!

Докажете го!

Вземете мъжа. Тестисите са извън тялото, за да се охлаждат. Само по този начин той може да има до пет еякулации дневно. В сравнение с ръста си той има най-големият полов орган сред всички видове.

Chr.Ryan1

А жената?

Конвулсиите при женския оргазъм служат само на една цел: да транспортират семето на най-подходящия от многото партньори възможно най-бързо за оплождане на яйцеклетката. По отношение на брой раждания човекът има повече оргазми от всяко друго живо същество и природата не си е измислила това на шега. Природата не е добра. Тя е брутална. Безсмислените механизми се елиминират от нея.

Как жената избира подходящия партньор?

Посредством обонянието. При жените то е много по-силно изразено, отколкото при мъжете.

Какво общо има носът със секса?

Чрез обонянието жените събират важни информации за имунната система на своя партньор. Ако една жена и един мъж имат едни и същи имунни слабости, тогава тя намира мъжа за сексуално неатрактивен. Техните общи деца ще са обременени със същата имунна слабост.

Това е една красива теория.

Невярно. Това е практика. Швейцарският учен Клаус Ведекинд проведе следния опит – накара мъже да носят за три дни едни и същи тениски. Без да използват душ, нито сапун. След това накара жени да помиришат тези тениски. Само да ги помиришат. Без да виждат мъжа. И въпреки това над 80% от жените оцениха мъжа със същата имунна слабост за сексуално най-малко атрактивен.

Все пак остава още една част от почти 20%, които са дали грешна оценка.

Да – и тези жени всички са вземали противозачатъчни таблетки. Контролът на раждаемостта изключва именно естествените селекционни механизми на жената при търсенето на партньор.

Ясно ли Ви е, какво казвате?

Нося лоши новини. Представете си колко много двойки има днес, които са се запознали, докато жената е вземала противозачатъчното хапче. Всичко е великолепно, атракцията е голяма – докато жената престане да взема противозачатъчни таблетки. Брачното нещастие е предварително програмирано. Двамата нямат повече сексуални отношения. Тя търси утеха при треньора по тенис. Двамата хвърлят вината за това на децата или на работата. А в действителност това е само химията, която вече не е в ред между двамата.

Превод: Господин Тонев; със съкращения от списание „Блик”

Снимки: blick.ch; www.sat1.de;